Swinging ή ανταλλαγή συντρόφων, τι παίζει στην Ελλάδα;

Η ανταλλαγή συντρόφων δεν είναι κάτι νέο στην παγκόσμια ερωτική κοινότητα, ωστόσο, στην Ελλάδα έχει κάνει την εμφάνιση της εδώ και λίγα μόλις χρόνια. Αν αναρωτιέστε περί τίνος πρόκειται ή πως δραστηριοποιούνται στη χώρα μας οι swingers (οι οποίοι φαίνεται ότι είναι πολύ περισσότεροι απ’ ότι νομίζουμε) παρακάτω θα πάρετε τις απαντήσεις που ζητάτε. Ο Νίκος και η Ειρήνη, παντρεμένο ζευγάρι που ζει στην Αθήνα, θα μας…ανοίξουν τα μάτια. Εκείνος δικηγόρος, εκείνη οδοντίατρος, γνωρίζουν καλά ότι το στρες και η  ρουτίνα της καθημερινότητας μπορούν να νικηθούν εμπλουτίζοντας τη σεξουαλική τους ζωή:

 

Swinging λοιπόν…Αλήθεια, από που προκύπτει η ανάγκη ενός ζευγαριού να ανταλλάξει συντρόφους;

 

Νίκος: Δεν θα έλεγα οτι είναι ανάγκη. Περισσότερο πρόκειται για σεξουαλική επιλογή. Ο τρόπος με τον οποίο επιλέγει κάθε άνθρωπος να εμπλουτίσει την ερωτική του ζωή είναι καθαρά προσωπικός. Σε κάποιους αρέσουν τα ψηλοτάκουνα, σε άλλους αρέσει να κάνουν μάτι, ορισμένοι επιλέγουν το bdsm. Στην προκειμένη περίπτωση ένα ζευγάρι swingers αρέσκεται να ανταλλάζει συντρόφους.

 

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση, ομολογώ. Ωστόσο, πως γίνεται ένα ερωτευμένο ζευγάρι να ανταλλάζει ερωτικούς παρτενέρ χωρίς να προκαλούνται προστριβές; Εννοώ, δεν υπάρχει ζήλεια;

Ειρήνη: Πρόκειται για σεξ. Ο έρωτας είναι κάτι άλλο, συμβαίνει αυστηρά ανάμεσα σε δυο ανθρώπους. Το swinging είναι απλώς μια ακόμα σεξουαλική δραστηριότητα. Δεν πρόκειται για απιστία…

 

Μισό λεπτό…Μου λες οτι θα πας με κάποιον άλλο και δεν πρόκειται για απιστία;

 

Νίκος: Φυσικά και δεν πρόκειται για απιστία, εδώ μιλάμε για κάτι πολύ πιο έντιμο και ξεκάθαρο. Το να απατάς τον/την σύντροφο σου είναι απιστία και πρόκειται για κάτι ανήθικο. Όμως, η ανταλλαγή συντρόφων είναι κάτι που επιλέγουμε να κάνουμε μαζί ώστε να “σπάσουμε” τη ρουτίνα της σεξουαλικής μας ζωής. Αυτό είναι κάτι πολύ διαφορετικό…

 

Ειρήνη: Ακριβώς. Το αν θα απολαύσω το σεξ με έναν άλλο άντρα με την άδεια και τη σύμφωνη γνώμη του συζύγου μου είναι κάτι εντελώς αντίθετο από το να τον απατήσω. Λατρεύω το Νίκο, δε θα μπορούσα να με φανταστώ στο πλευρό κάποιου άλλου. Όμως, το να περάσω μερικές στιγμές ηδονής με κάποιον άλλο την ίδια ώρα που εκείνος επίσης απολαμβάνει ένα άλλο κορμί είναι κάτι διαφορετικό.

 

Δηλαδή συναντιέστε με άλλα ζευγάρια, ανταλλάζετε παρτενέρ και στη συνέχεια γυρίζετε σπίτι πιο αγαπημένοι από ποτέ;

 

Νίκος: Όχι μόνο. Κάνουμε παρέα με άλλα ζευγάρια swingers, βγαίνουμε, συζητάμε… Η κοινότητα των swingers στην Ελλάδα είναι μεγάλη και δε διαφέρει από οποιαδήποτε άλλη κοινωνική ομάδα. Δε μιλάμε μόνο για σεξ αλλά για κοινωνική δραστηριότητα ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπούν τους συντρόφους τους αλλά παράλληλα τολμούν από κοινού να εμπλουτίσουν τη σεξουαλική τους ζωή.

 

Και πως ακριβώς δημιουργήθηκε αυτή η κοινότητα; Πως έρχεστε σε επαφή με άλλα ζευγάρια που έχουν τις ίδιες…σεξουαλικές “ανησυχίες” με εσάς;

 

Νίκος: Υπάρχουν swinging clubs στην Αθήνα, όπου μπορούν τα ζευγάρια swingers να βγουν για ποτό, καθώς και ιστοσελίδες που απευθύνονται μεταξύ άλλων σε swingers, όπως το Erodate.gr, στο οποίο γνωριστήκαμε και εμείς, πριν μερικά χρόνια.

 

Θέλετε να μου πείτε οτι γνωριστήκατε στο ίντερνετ;

 

Ειρήνη: Βεβαίως! Πολύ πριν αντιληφθούμε την αγάπη μας για το swinging! Εγώ τουλάχιστον, γιατί ο Νίκος ανέκαθεν γνώριζε την τάση της ανταλλαγής συντρόφων και ήταν θετικός στο να περάσει από τη θεωρία στην πράξη.

 

Νίκος: Γνωριστήκαμε σε μια σελίδα ερωτικών γνωριμιών που στηρίζει ενεργά το swinging, χωρίς ωστόσο να είμαστε ακόμα swingers. Απλώς ανταλλάξαμε μερικές κουβέντες, βρεθήκαμε και…η Ειρήνη με “τύλιξε”, αν και, δε με πειράζει καθόλου, εφόσον μπορώ να έχω μια τόσο πλούσια ερωτική ζωή στο πλευρό της.

 

Και πλέον συχνάζετε σε swinger κλαμπ; Εκεί γνωρίζετε παρτενέρ και δραστηριοποιείστε;

 

Νίκος: Όχι μόνο, αλλά αρκετά συχνά, ναι. Απολαμβάνουμε τα swinging πάρτι που λαμβάνουν χώρα ανά διαστήματα, τη σαμπάνια, την καλή παρέα και, φυσικά, το καλό σεξ. Φυσικά, εξακολουθούμε να κάνουμε γνωριμίες και μέσω του Erodate, της ιστοσελίδας όπου άρχισαν όλα, καθώς, εκεί μπορούμε να κάνουμε γνωριμίες και με ζευγάρια που ζουν εκτός Αθηνών ώστε να κρατήσουμε επαφή και να τα πούμε από κοντά όταν δοθεί η ευκαιρία.

 

Μάλιστα…Αν σας ζητήσω να δώσετε μια συμβουλή στα ζευγάρια που κάνουν τώρα τα πρώτα τους βήματα στο swinging ποια θα είναι αυτή;

Νίκος: Να ακούσουν την καρδιά τους. Αν αισθάνονται οτι θέλουν να το δοκιμάσουν ας το κάνουν. Εξάλλου, καλό είναι να δοκιμάζει κανείς νέα πράγματα στη σεξουαλική του ζωή. Το κακό είναι να μένει στάσιμος σε μια ανυπόφορη ρουτίνα.

 

Ειρήνη: Να το συζητήσουν μεταξύ τους και, εφόσον το θέλουν και οι δυο, τότε τίποτα δε μπορεί να πάει στραβά. Στη χειρότερη περίπτωση θα δουν ότι, τελικά, δεν είναι γι’ αυτούς. Στην καλύτερη θα γνωρίσουν μερικούς συναρπαστικούς ανθρώπους και θα ζήσουν ερωτικές εμπειρίες που θα τους ανανεώσουν.